JULFEST MED PERSONALEN PÅ LP.
KING PERSONAL. KING JULKLAPPSLEK. KING KVÄLL.


JULAFTON I BILDER:


Några få bilder som blev tagna under julafton!Emil ligger och sussar sött och snart blir det nog att kura ihop mig bredvid. En riktigt härlig juldag med så mycket slappande att det räcker för ett år framöver. Blev julmat och Harry P hemma med familjen och sedan har jag och Emil bara legat som sillar i sängen. S-K-Ö-N-T.

Nu: Slutet på 'En natt på museet' och sedan GNIGHT

MERRY CHRISTMAS. FELIZ NAVIDAD. JOYEUX NOEL.


IF ALL MY FRIENDS WERE TO JUMP OFF A BRIDGE, I WOULD NOT FOLLOW, I WOULD BE AT THE BOTTOM TO CATCH THEM WHEN THEY FALL.

Bruden på bilden. Nintendo 64. Massos med godis. Lussebullar. Övertrötta. Skratt. Datanördande. OCH NATTEN ÄR ÄNNU U-U-UU-N-G!!!!

PS. Sa jag övertrötta? Isabelle läser en blogg där det står 'Man torkar sig ju inte före man skiter?' och utbrister: 'Va? Man torkar sig ju visst före man skiter?!?'  Du lär ju ha rätt mysiga trosor gumman........ DS


FÖRSTA PASSET PÅ HEEEELA HÖSTEN. KOMMER KÄNNA MIG RÄTT VÄLTRÄNAD....PLANERING I MITT HJÄRTA.

Kommer få ett så förbannat bra 'jullov'....trots att jag bara är ledig sammanlagt en vecka. 'Lovet' drar igång med personalfest/lilla-julafton på Los Pepes. Sedan är det JULAFTON, vilket kommer bli lika bra som varje år, trots att vi bara är en liten skara i år. Annandagen kommer spenderas på S8 dansgolv med resten av Skellefteå och jag är üpertaggad. 29 december är det återigen S8 som gäller men denna gång är det personalfest och med tanke på hur lyckat det blev förra gången är jag inte orolig!! Dagen efter går bussen mot Hemavan för att fira in det nya året där. För att inte glömma den 2 januari då jag och älsklingen har två år tillsammans ♥

Som sagt; Jullovet kommer bli G-R-Y-M-T!
 


NR. 15 - DET HÄR LÄNGTAR JAG TILL
 
25:E FEBRUARI!!!!!!!!!!


NR. 14 - MIN SYSTER 
Lilla lillasyster. Det är inte få gånger vi hört att Julia ser ut som en 'mini-kopia' av mig eller att mina gamla fröknar kallat Julia för Anna, men själva tycker vi inte att likheten är slående. Att vi har samma smak i klädesväg är dock ingen hemlighet och att jag inte går runt naken nu, när hälften av vår tidigare delade garderob är kvar i Lund, är för mig ett mysterium. Ett annat mysterium är hur olika våra personligheter är, visst är båda lika kamerakåta som en supermodell, envisa som den envisaste åsnan och tjurigare än tjuren själv, men vi har även så sjukt många olika sidor att man kan tro att vi är från helt olika släkten.

Den här donnan, samma släkte eller inte, är hur som helst en av de allra finaste/stördaste/linslusigaste/gladaste/jobbigaste/bästaste människorna på jorden och jag hade turen att få just henne som min syster. Visst har vi alltid varit fruktansvärt bra på att bråka 'DU HAR GÅTT IN PÅ MITT RUM UTAN ATT FRÅGA' 'DU HAR ANVÄNT MITT SMINK' 'VARFÖR FÅR HON DET OCH INTE JAG?' , men man får inte glömma att vi alltid har varit fruktansvärt bra på att ha roligt tillsammans också och att det inte finns någon annan jag hellre skulle vilja ge hela världen till.

Det finns helt enkelt ingen som jag skulle kunna offra så mycket för, som för min syster. Och jag längtar innerligt till hon blir åren äldre och jag får dra med henne till grekland/turkiet/gran canaria/ bara utomlands, för jag vet att vi skulle ha så roligt som bara systrar kan! Så länge jag inte slår Julia på armen så att hon får ett 'rött märke' och att hon sedan beslutar sig för att ge igen med en knytnäve som leder till blodig näsa för mig (internt).........

Jag älskar dig. Lilla lillasyster♥
 'If you don't understand how you could both love your sister dearly and want to wring her neck at the same time, then you were probably an only child'


NR. 13 - DET HÄR SAKNAR JAG

Nu kommer alla/borde man väl skriva om 'sommaren', 'saknade vänner' eller 'när man var liten' men inte jag. På riktigt, hur üper-mega-töntigt det här än låter, så saknar jag att plugga. P-L-U-G-G-A. Visst, det är klart att många kanske saknar skolan; träffa vännerna varje dag, ha tryggheten innanför skolans väggar och kanske (för de som nu är arbetslösa) bara ha något att göra på dagarna. Men jag saknar inte bara att umgås med mina härliga klasskompisar eller tryggheten - jag saknar det som de allra flesta skulle kalla helvetet. Jag saknar helt enkelt att sitta uppe en hel natt och läsa de där jääävla sidorna i NKboken om och om igen, räkna ut de där hatade talen på mattelektionerna och framförallt finslipa in i sista minuten för att få uppsatsen perfekt.
Ja, jag brukar ofta få höra ordet P-L-U-G-G-H-Ä-S-T tillsammans med lite fina gnägg och travande ljud efter mig.......
 


NR. 12 - MINA DÅLIGA VANOR

Tror jag har för många dåliga vanor, exempelvis så 1. använder jag typ ett lypsyl/dag vilket leder till att mina läppar under natten liknar sandpapper och på morgonen (innan jag hunnit haffa lypsylet) börjar blöda. 2. Äter jag på tok för mycket - både mat och gotte - de på jobbet undrar hur jag får plats med så mycket i min trots allt rätt lilla kropp. 3. Skjuter jag upp saker heeeela tiden, som att lägga schemat till våren, som att plasta in de helvetes drinklistorna, som att ta tag i träningen, som att köpa julklappar och som att gå och lämna igen garagenyckeln. 4. Sätter jag aldrig en ny toarulle i toarullehållaren, utan tar bara en ny och ställer den på golvet (vilket gör Emil spritt-språngade-toookig) 5. Klipper/biter/klöser jag av någon störd anledning alltid bort mina naglar innan de blir långa, tror det beror på att det värsta jag vet är smuts under naglarna.

 


MEN ÄH. NÖJD KAN JAG VA ÄNDÅÅÅÅ.


TRE SMÅ JULKLAPPAR UNDER DEN LILLA GRANEN. LITE JULSTÄMNINGEN HAR VI DÅ ALLT HÄR PÅ KÖPMANGATAN 16B.
NR. 11 - DEN HÄR VECKAN

Den här veckan består mer eller mindre av det vanlig J-O-B-B.

Måndag: Jobb, handla första julklappen (observera FÖRSTA...ja, jag ligger efter), jobba igeeeen.....
Tisdag: Jobb Jobb Jobb
Onsdag: Fixa klart allt med resan och ha Mysteriet-på-Greveholm-marathon med älsklingen♥
Torsdag: Jobb Jobb Jobb
Fredag: Jobb Jobb Jobb
Lördag: Jobb Jobb Jobb och eventuellt utgång med fina brudar!
Söndag: Sova uuuut och fika med Jenny för lite schemaläggning och skitsnack.


Lite mingel från fredag!


VÄLKOMMEN-HEM-MYS-FEST FÖR BÄSTA STINA.

Kvällen bestod av 1. PRAT 2. VIN 3. MAT 4. SKRATT 5. DANS och det var en sjuhelvets rolig kväll! Tack mina favoritbrudar♥

NR. 10 - I MIN HANDVÄSKA1. Nyckar
2. Hårspray
3. Plånbok
4. Kalendern
5. Smink
6. Glasögon
7. Mobilen
+ En heeeeel del annat tjaffs som verkligen ingen bryr sig om.....

NR. 9 - MIN FAVORITSEMESTER

Att välja EN favoritsemester är som att välja att vara döv eller stum. Så jag tänkte jag berättar snabbt om ett par stycken:

'Klätter-resor'
- Alla läger i Stockholm. Alla nya vänner. Alla tävlingar och nervositeten. Alla berg vi bestigit. Alla gånger vi sovit i tält. Alla gånger jag, Malin och Emilie klagat till vi inte längre haft någon röst kvar. ALLA dessa resor är favoriter.'Östersjön runt' -  Det var sommarlovet i 7an som jag fick följa med Stina och hennes föräldrar runt Östersjön med husbil. Vi åkte genom Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Danmark och bodde på olika campingar runt om i de olika länderna. Detta var första gången jag var utomlands och det var G-R-Y-M-T. I tre veckor solade vi, badade vi i gigantiska vågor, lärde känna många nya ansikten och hade det så bra som det bara gick!'Turkiet' - Första (och hittills den enda..) resan med familjen. Bodde i fina Side där vi alla trivdes som fisken i vattnet. Jag och Julia lärde oss dyka baklänges, halva (typ hela?) hotellets personal gav mig kärlekslappar/msnadresser/blombuketter, vi shoppade så att vi var tvungen att köpa fler resväskor och fällde x antal tårar när vi i slutet av resan var tvungen att lämna bästa hotellet Side Resort.'Lefkas' - Återigen hade jag turen att få följa med min bästa vän samt hennes föräldrar utomlands, denna gång till en liten ö utanför Greklands kust. Helt fantasikt vackert var det och att det fanns de allra roligaste åka-efter-båten-grejerna där (som ledde till att vi mer eller mindre kissade på oss av skrattanfall/pirr i magen) gjorde livet ännu bättre.'Vouggatjålme' 
- Världens roligaste klassresa. Det var i tvåan som alla samhällselever skulle tvingas upp till fjällen för att fjällvandra, men det blev så mycket mer än bara det. Vi fick grym sammanhållning då vi var uppe heeela nätterna och lekte dunk i mörkret, såg på 'Skärgårdsdoktorn', åt massor med nudlar, bastade, körde sånglekar och skrämade sönder varandra.'Avestatrippar' - Avesta har jag varit till varje sommar sedan jag var en liten plutt, men de två Avestatrippar jag gjort med Isabelle har verkligen varit något utöver det vanliga. Vi har sov i en trappuppgång i Borlänge, sjöng alldeless för falsk kareoke på scen, bakade bakis-cheesecake, festade till tidigt på morgonen, shoppade sönder affärerna och fyfan, vad bra vi hade det båda åren! 

 

'Prag' - Att det kan vara så sjukt värt att åka buss i 2 dygn för att vara på en YMCA-festival i en vecka, för att sedan åka buss i 2 dygn till kan kanske vara svårt att förstå - men det var så galet kul vecka. Det var jag, Linnea, Niko och Elin som fick chansen att fara och klart vi tog den! Vi jobbade lite grann men framför allt så hade vi sjuka utekvällar. Roligaste kvällen där då vi kom hem kl. 8 på morgonen (observera att vi var tvungen att vara på 'frukost-samligen' kl. 9 och sedan jobba på festivalen...) kan vara den roligaste kvällen i mitt liv.NÅGRA av de roligaste tillfällena utanför Skellefteå. JA, JAG ÄLSKAR ATT RESA.


BOOOOOO-OO-OOK-KK-AAA-TTT-T

SANT ATT JAG OCH EMIL SKA TILL T-H-A-I-L-A-N-D??!?!?!!
BARA SJUKT. 25 februari kommer planet från Stockholm
att lyfta för att ta oss till ett X antal grader varmare Phuket.
I två veckor blir det inget jobb eller slit utan BARA SOL, BAD OCH PUSSAR.

Säger bara fyra ord:  THAI, HERE WE COOOOME!!!!!!!!!


NR. 8 - DET SKULLE JAG GÖRA OM JAG VANN EN MILJON

1. Boka en resa till värmen med familjen och stanna där lääänge.
2. Bjuda med mig en shoppingsugen bästa vän till Stockholm för att ta ordet shoppa till en heeelt ny nivå.
3. Köpa en Mac-dator.
4. Hoppa bungee jump i Nya Zeeland.
5. Köpa en Iphone eller någon bättre mobil än min lilla skruttis.
6. Spara för att senare i livet kunna köpa sånt som behövs eller som man vill ha.


NR. 7 - MIN BÄSTA VÄNMOA-STINA JUDITH LINDSTRÖM

Egentligen så är vi väldigt olika, men precis som salt och peppar, kiss och bajs, svart och vitt eller ont och gott vore vi ingenting utan varandra. Och det var redan för omkring 10 år sedan vi kom underfund med det, vilket jag med ord inte kan beskriva hur glad jag är över. Vi har gjort det allra mesta tillsammans, vi har rest till 8 länder ihop, varit på otaligt många fjällsemestrar, hittat kondomer på mobackenbadet, bakat för många kladdkakor, fått 'små banditer' i trosan när vi skrattat, ätit gigantiska pommestallrikar på Dallas, skämt ut oss, pluggat stenhårt till hemska högstadieprov, mimat fint till 'våra låtar', köpt vår första bh, sovit över hos varandra veckor i sträck, vi har helt helt enkelt vetat A-L-L-T om den andra. Det är kanske inte därför så konstigt att det har varit fruktansvärt T.O.M.T utan henne nu när hon varit på andra sidan jordklotet.

MEN om precis en halvtimme träffas vi på, vår före detta kärlek, Dallas. Och det bästa av allt är att trots att vi varit i helt olika världsdelar i två månader och knappt prata, kommer allt vara precis som vanligt. Våra munnar kommer gå, skratten kommer att ge oss magmuskler och planer kommer smidas. Vi kommer att vara vi - röd&blå, du&jag - oskiljbara.


NR. 6 - MIN DAG I BILDER


• Vaknade upp kring 8.00...

...med spännande morgonfrilla.

• Gjorde något åt både håret och ansiktet.

• Åt havregrynsgröt till frulle.

• Medans jag käkade upp gröten kikade jag på julkalendern.

• Mötte upp en pigg och glá Amanda på jobbet.

• Jag och Amanda möts av det "städade" VIP-rummet vi lämnade i lördagskväll.
• Åt lunch. MUMS.

• Besökte Solbacken.

Och ja, kameran följde inte med mer än så.
Men kan dock säga att dagens hjälte är:

För att han hade tvättat och diskat bort A-L-L-T när jag kom hem från jobbet. UNDERBART!!

NR. 5 - VAD ÄR KÄRLEK?För mig är du kärlek.


NR. 4 - JAG SOM LITEN


27 januari 1992 låg mamma i värkar på BB, tidigare under dagen hade hon sagt 'Det spelar ingen roll om det är en kille eller en tjej, om hon/han är smal eller tjock, blond eller svarthårig, ful eller söt - bara hon/han inte är rödhårig!'. Och tror ni inte att när jag tittar ut i världen är det med illrött hår på knoppen. Mammas första tanke: 'Tur att Domus har hårfärg'. Kanske inte så konstigt att jag inte längre har rött hår utan ständigt färgar det brunt?

Nej, trots mitt röda svall hittade jag mig en allra bästa vän - Nina Bergström. Vi var de kanske busigaste och jävligaste ungarna på jorden. När vi gick på Ugglebo lyckades vi komma över en sax, vilket ledde till att vi båda fick mer eller mindre en snaggad frisyr. När vi blivit året äldre och gick i förskolan började jag och Nina umgås med Louise Sundqvist. Lollo kom från en by vid Byske och var en gullig liten flicka som aldrig sagt en svordom i hela sitt liv. Efter att ha mött oss var det andra bullar som gällde. När vi tre var i farten kunde precis a-l-l-t-i-n-g hända - på förskolan klistrade vi fast gardiner i väggarna, hällde ut andras halsband i brunnar, rymde till Rimi och listan kan göras på tok för lång.

Men jag var inte bara en spänningslysten liten unge, jag var även otroligt snäll i mina tidiga år! Favoritdagen i veckan var den så kallade 'Farmor-dagen', då fick jag stanna hemma från dagis för att spela spel och äta bullar hela dagen med farmor. Något annat jag älskade var att sjunga visor (ni som känner mig vet att det var synd om stackarn, med tanke på min 'vackra' stämma), berätta sagor och i allmänhet ta hand om min lillasyster. Se där, lite snäll och gullig var jag allt!


NR. 3 - MINA FÖRÄLDRAR

 
Maria 'Mia' Segerlund och Gunnar 'Gunte' Enmark, av mig kallade mamma och pappa. De allra flesta påstår att just sina föräldrar är de bästa, men nu är det så att jag påstår inte utan jag VET att det är mina föräldrar som år efter år kammar hem titeln som 'Världens bästa mamma & Världens bästa pappa'. Det finns inte en gång under mina 18 år som det inte stöttat mig och jag tror inte det finns några föräldrar som ställer upp så mycket som de gör. Skulle kunna påstå att de är lite av såkallade curlingföräldrar, för vem får varje utekväll skjuts hem av sin pappa (okej, inte nu när jag bor ett stenkast från krogen...), vem får 6 påsar lussebullar intryckt i frysen av sin mamma, vem får flera liter mjölk varje gång de hälsar på, vem får skolböckerna körda till skolan när väskan lämnats hemma? Jag skulle kunna fortsätta till imorgon, men det är inte allt 'curlande' som gör att de är världens bästa. Att de alltid finns där, utan att jag ens behöver yttra mig, är det finaste av allt. Jag älskar dem helt enkelt från topp till tå ♥


NR. 2 - MIN FÖRSTA KÄRLEK

Första kärleken skulle jag påstå var en liten grabb som gick på samma dagis som mig, Ugglebo. En tyst, men riktigt söt filur vid namn Viktor var killen som jag i unga år föll pladask för. Om han kände samma sak vet jag inte säkert, med tanke på att det var jag som höll i tyglarna och för han var det bara att hänga med. Han var som sagt tyst och väldigt blyg och som den pratkvarn jag var/är bestämde jag både vilket hus vi skulle köpa, förlovning och bröllop, medan han bara nickade. Det är iallafall så mina dagisfröknar berättar 'historien', kan ju alltid hoppas att det var för fröknarna han var blyg och att 'min första kärlek' åtminstone var lite småkär i mig också...... 
 


NR. 1 - PRESENTERA DIG SJÄLV.Jag heter Anna Enmark och är 18 år 10 månader och 5 dagar. På dagarna hittar ni mig i knegande på restarung Los Pepes, där jag har en heltidsanställning som personal- och serveringsansvarig. Trivs som fisken i vatten för stunden (minus arbetstiderna...),men det är inget jag skulle vilja hålla på med resten av mitt liv. Och vad vill jag då göra resten av mitt liv? Jadu, det varierar från månad till månad, dag till dag, timme till timme. Återstår att se var mina vingar bär mig.  

För ganska precis en månad sedan flyttade jag och min 'sambo' (låter veeeerkligen inte rätt med sambo; min pojkvän helt enkelt) till Köpmangatan 16 B, 1 trappa upp, dörren till vänster. En liten, men otroligt mysig 1a på nästan 30 kvm där vi absolut stormtrivs (inte så konstigt när Frasses bara är ett stenkast bort...)!    

Jag har alltid hållt på mycket med sport, spelat fotboll, tennis, volleyboll, gymmat, gymnastik och bergsklättring. Garanterat någonting annat också. Nu på senare tid (läs: senaste året) har jag blivit någon typ av 'latmask' vilket jag absolut hatar, men eftersom dessa lathetsgener verkar ha tagit över så orkar jag naturligtvis inte ta tag i det heller. Äter dessutom chips, godis, popcorn och allt som kommer i min väg - vilket så småningom kommer leda till Biggest Loser. Men vi gillart. 

Annars så bor jag som sagt med världens finaste/stördaste/underbaraste pojkvask. Otroligt egentligen att han står ut med mig som kan vara den absolut envisaste barnrumpan på denna planet, han är helt enkelt för bra! 

Fem saker ni kanske inte visste om mig:

1.
Älskar mjölk med isbitar i. Egentligen älskar jag mjölk överhuvudtaget, men med isbitar i blir denna läckra dryck ännu kallare och däremed ännu underbarare.
2. Jag är ganska bortskämd. Nästan 'Ung-och-bortskämd-material' - jag har aldrig tvättat förran jag i höstas flyttade hemifrån, jag har fått skjuts nästan vart jag vill, jag kan inte med diskmaskinen, jag har aldrig lagat middag tilll familjen såvida det inte var HK-läxa, aldrig hängt tvätt och så vidare.
3. Älskar omelett. Tror inte det finns någonting som är godare än omelett med svampstuvning på. MUMS.
4. Jag har hoppat fallskärm. Projektarbetet i trean gick för min, Josses, Amandas och Tinas del ut på att våga kasta sig ut 4000 m upp i luften. Det var g-r-y-m-t.
5. Julkalender är ett måste. Trots mina snart 19 år är en chokladkalender ett M.Å.S.T.E, likaså att sitta klistrad framför tvn då julkalendern visas. Och att se gamla julkalendrar som 'Mysteriet på Greveholm', 'Pelle Svanslös' och 'Julens hjältar' är typ det bästa som finns.


RSS 2.0